Een vraag hebben?

Categorieën
< Alle onderwerpen
Print

Waarom een Gmail account?

Er zijn meerdere redenen om een Gmail account speciaal voor de groep te hebben:

  • Alle berichten die binnenkomen voor de groep komen op één adres binnen.
  • Op het moment dat er een beheerder bijkomt of verhuist, hoeft alleen het wachtwoord overgedragen te worden en heeft de nieuwe beheerder direct toegang toe en inzicht in alles wat er in het verleden gebeurd is.
  • Via Google contact kun je contactpersonen aanmaken. Deze kun je inlezen in je telefoon en zo direct groepen aanmaken. Op het moment dat een ander de groep overneemt, verwijder je het account van je telefoon en zijn ook direct alle contactpersonen uit je telefoon verdwenen.
  • Google heeft een aantal trucjes om het beheer van meerdere groepen makkelijker te maken. Denk hierbij aan het + teken. Als je een groepsnaam aanmaakt, dan kun je achter de naam een + teken zetten en daar mag je weer alles achter zetten. Als voorbeeld, je maakt het mailadres: wabp@gmail.com aan. E-mail die dan verstuurt wordt aan wabp+groep1@gmail.com wabp+groep2@gmail.com komt allemaal in wabp@gmail.com terecht. Via filters kun je deze e-mail dan doorsturen naar eventuele beheerders van andere groepen, maar houd je toch het overzicht op één e-mailadres.
    Lees voor een uitgebreide uitleg dit artikel.

 

 

 

Inhoudsopgave
Ga naar de bovenkant