Sinds 7 januari 2020 bestaat het bestuur van de Stichting WABP uit 4 leden:
Ron Sturrus – Voorzitter
Mike Thies – Secretaris & directeur
Wim van Deijzen – Penningmeester a.i.
Ronald Vianen – Bestuurslid Opleidingen en Trainingen

Overige vrijwilligers betrokken bij de Stichting WABP:
Anne Lewis – Privacy officer
Timo Meijers – Junior beleidsmedewerker veiligheid
Vicky Sollie – Administratief medewerker
Cyara Vroomans – Onderzoeker

Ron SturrusMijn naam is Ron Sturrus.
Ik woon en ben geboren in Rotterdam, heb 2 kinderen en getrouwd met Sandra. In december 2019 ben ik gevraagd voor het nieuw te vormen bestuur van Stichting WABP. Een hele eer om het WABP verder te helpen en een bijdrage te leveren aan een belangrijk maatschappelijk doel namelijk de veiligheid, het veiligheidsgevoel en de leefbaarheid in Nederland. Met de andere nieuwe bestuursleden hebben we in januari de rollen en functies in het bestuur verdeeld en rekening gehouden met ieders kwaliteiten, kennis en ervaringen.

De rol en functie van voorzitter is bij mij terecht gekomen en ik ben daar samen met de anderen met veel energie aan begonnen. Mijn ambities zijn om Stichting WABP op de Nederlandse kaart te zetten.
Dat de overheid, de gemeenten en politie het grote netwerk van vrijwillige gemotiveerde burgers voor buurtpreventie erkend en wordt gewaardeerd. Een organisatie bouwen waar iedereen trots op is en er toe doet is mijn doel.  In mijn werkzame leven help ik organisaties met management advies, ik coach mensen, realiseer allerlei projecten en programma’s en verzorg ik trainingen en workshops om de
structuur en de cultuur van bedrijven te optimaliseren. Ik sta graag samen met de andere  bestuursleden voor u klaar.

Hartelijke groet,
Ron Sturrus
Voorzitter Stichting WABP