Sinds 7 januari 2020 bestaat het bestuur van de Stichting WABP uit 3 leden:
Ron Sturrus – Voorzitter
Mike Thies – Secretaris & directeur
Wim van Deijzen – Penningmeester

Overige vrijwilligers betrokken bij de Stichting WABP:
Timo Meijers – Junior beleidsmedewerker veiligheid
Tamara Kruis – Office Manager
Anne Lewis MSc – Wetenschappelijk medewerker

Ron SturrusMijn naam is Ron Sturrus.
Ik woon en ben geboren in Rotterdam, heb 2 kinderen en getrouwd met Sandra. In december 2019 ben ik gevraagd voor het nieuw te vormen bestuur van Stichting WABP. Een hele eer om het WABP verder te helpen en een bijdrage te leveren aan een belangrijk maatschappelijk doel namelijk de veiligheid, het veiligheidsgevoel en de leefbaarheid in Nederland. Met de andere nieuwe bestuursleden hebben we in januari de rollen en functies in het bestuur verdeeld en rekening gehouden met ieders kwaliteiten, kennis en ervaringen.

De rol en functie van voorzitter is bij mij terecht gekomen en ik ben daar samen met de anderen met veel energie aan begonnen. Mijn ambities zijn om Stichting WABP op de Nederlandse kaart te zetten.
Dat de overheid, de gemeenten en politie het grote netwerk van vrijwillige gemotiveerde burgers voor buurtpreventie erkend en wordt gewaardeerd. Een organisatie bouwen waar iedereen trots op is en er toe doet is mijn doel.  In mijn werkzame leven help ik organisaties met management advies, ik coach mensen, realiseer allerlei projecten en programma’s en verzorg ik trainingen en workshops om de
structuur en de cultuur van bedrijven te optimaliseren. Ik sta graag samen met de andere  bestuursleden voor u klaar.

Hartelijke groet,
Ron Sturrus
Voorzitter Stichting WABP

Mike ThiesMijn naam is Mike Thies. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer op het gebied van veiligheid. Binnen mijn eigen woonwijk ben ik als voorzitter van een stichting betrokken bij allerlei veiligheidsaspecten. Deze stichting bestaat uit een buurtpreventieteam, tien WABP-groepen en een Waaks-groep.

Toen bleek dat de stichting WABP een nieuw bestuur nodig had, was ik direct
enthousiast. Deze vrijwilligersfunctie is een perfecte aanvulling op mijn
ervaring.

Vanwege de Coronacrisis kan ik veel tijd aan de stichting WABP besteden. Mijn functie is intern secretaris en extern directeur. Klinkt misschien ingewikkeld, maar dit dekt goed de lading van mijn dagelijkse werkzaamheden. Regelmatig ben ik te vinden op ons kantoor in het voormalige ministerie van Sociale Zaken (SoZa) in Den Haag.

Mijn ambitie is om met alle WABP-groepen Nederland écht veiliger te maken.
Met veel plezier zet ik me hiervoor in. Ik werk graag samen met groepsbeheerders, ben altijd nieuwsgierig naar hun ervaringen en zeer geïnteresseerd in hun succesverhalen. Groepsbeheerders kunnen bij mij terecht voor advies en ondersteuning. Ook ondersteun ik hen met hun uitdagingen,
zoals bij het opzetten van nieuwe groepen.

De afgelopen 12 maanden hebben we met het nieuwe bestuur en de vele vrijwilligers een organisatie gebouwd waar we trots op mogen zijn. We zijn een serieuze gesprekspartner voor overheid en bedrijfsleven. Onze volgende uitdaging is beheerders en deelnemers van WhatsApp BuurtPreventie-groepen goede informatie te bieden. Informatie die hen helpt effectief op te treden.

Met vriendelijke groet,
Mike Thies