Wijkbewoners

Wil je ook bijdragen aan de veiligheid in je buurt? Dit kan eenvoudig door lid te worden van je lokale WABP groep.

Alarmerende en verdachte situaties bij jou in de buurt, worden door je buren in deze groep gemeld, zodat je snel weet waneer er iets in de buurt aan de hand is.

Hoe?

Lid worden van een WhatsApp BuurtPreventie groep doe je eenvoudig, door op de kaart van WABP je eigen buurt op te zoeken. Vervolgens kijk je welke groepen er in jouw buurt actief zijn. Vind je een passende groep, waar bijvoorbeeld jouw straat tussen staat, dan kun je, je hiervoor inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen en te verzenden. Dat inschrijfformulier kun je aanklikken wanneer je op de marker (pin op de kaart) klikt. Wanneer de beheerder van de groep de door jou ingevulde gegevens ontvangt, kan je worden toegevoegd aan de groep. Sommige beheerders vragen je om je NAW- gegevens (naam/ adres/ woonplaats), om er zeker van te zijn dat je in de buurt woont waar de groep actief is.

Is er geen groep in de buurt actief? Dan kun je er of zelf een opstarten als beheerder (aanmelden nieuwe groep) of wachten tot een van je buurtgenoten dat doet. Wekelijks komen er zo’n dertig groepen in Nederland bij, dus de kans dat er bij jou in de buurt eentje gestart zal worden is zeker aanwezig!

Maar…

Soms worden nogal veel berichten geplaatst  in de groep en niet iedereen wil voortdurend gestoord worden. Je wil wel op de hoogte blijven van relevante zaken in de buurt, maar geen constante berichtgeving (bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent). Je kunt er dan voor kiezen om de meldingen van de groep tijdelijk te dempen.

Wanneer je juist veel waarde hecht aan het direct op de hoogte zijn van alarmerende situaties, kun je ook een specifiek geluid toewijzen aan meldingen die uit de alarm app groep komen (een sirene geluid bijvoorbeeld). Dan weet je meteen dat er iets in de buurt aan de hand is.

Wil je aansluiten bij een groep? Klik dan hier.
Wil je zelf een groep beginnen? Klik dan hier.