WhatsApp BuurtPreventie
Samen houden wij de buurt veilig!

WABP staat voor WhatsApp BuurtPreventie. WABP.nl is opgericht op 1 juni 2015 en is sinds 28 juli 2017 geregistreerd als Stichting WABP. Inmiddels hebben meer dan 9.250 WhatsApp Buurtpreventiegroepen, met één of meerdere beheerders zich bij ons geregistreerd. Buurtpreventie in kaart gebracht, zichtbaar en vindbaar voor iedereen!

Een WABP groep is een groep in de chat-app WhatsApp, waar buurtbewoners elkaar kunnen attenderen op verdachte en alarmerende situaties in de buurt. Bij escalatie van deze situatie zal men de politie inschakelen; 1-1-2 bij spoed; 0900-8844 bij minder urgente situaties. Op deze laagdrempelige manier, kunnen buurtbewoners bijdragen aan de veiligheid in de buurt.

WABP draagt zorg voor de zichtbaarheid en vindbaarheid van de beheerders van een Alarm App groep.

Goede samenwerking en beheer is van essentieel belang om van de Alarm App groep een succes te maken. Naast samenwerking binnen de groep zien wij ook dat contact tussen nabijgelegen groepen van belang is. Een verdachte zal zo snel mogelijk uit uw buurt proberen te komen. Vandaar dat contact met aangrenzende Alarm App groepen via de beheerder belangrijk is. Digitale Buurtpreventie is een burgerinitiatief, voor burgers en door burgers, door samen te werken maken we onze buurt veiliger!

Naast samenwerken is ook de zichtbaarheid van de groep erg belangrijk, inbrekers zullen buurten, die zichtbaar actief zijn, vermijden. Speciaal daarvoor hebben we de Buurtpreventie stickers (https://www.wabp.nl/stickers-bestellen/) ontworpen.

image

Nuttige links

Hier enkele handige links naar gerelateerde berichten, websites, onderzoeken en meer...