Hulpmiddelen

Het beheer van een WABP groep vraagt, voornamelijk bij start, enige inspanning. Je hoeft echter niet alles zelf uit te zoeken en informatie te schrijven. Hieronder staan een aantal handige hulpmiddelen waarmee je snel van start kunt met de groep.

Het succes van een WABP groep neemt toe wanneer binnen het straatbeeld duidelijk zichtbaar is, dat het hier een buurt betreft, waar de bewoners extra alert zijn middels digitale buurtpreventie. Dit is uit onderzoek aan de Universiteit van Tilburg naar voren gekomen.

Om deze zichtbaarheid te verwezenlijken, bieden wij, via onze webshop, stickers en borden aan voor in de buurt. Steeds meer gemeenten ondersteunen bij de aanschaf van deze preventieve middelen, dus trek de stoute schoenen aan en  vraag of de gemeente wil sponsoren bij de aanschaf.

Let op! Je mag niet zelf borden in de openbare ruimte plaatsen, hiervoor dien je contact op te nemen met je gemeente (doorgaans de afdeling openbare orde en veiligheid).

Heeft u behoefte aan een presentatie over WhatsApp Buurtpreventie, om medebeheerders of leden te informeren, dan kunt u daartoe gebruik maken van onderstaande presentatie. Deze is door een van uw medebeheerders opgesteld en daarin is heel helder en overzichtelijk te zien hoe een en ander werkt. Daarnaast nog een kleindere presentatie, waarin een paar handige functionaliteiten binnen WhatsApp zelf worden uitgelegd.